Warna rambut semasa hamil

Nak tanya. Ada tak mommy2 dekat sini xsedar yang dia pregnant. dia lurus & color kan rambut . Tibe2 beberapa hari dapat tahu pregnant. Mcm mana ye? Effect kepada baby tak?

2 Balas

Warna rambut tk salah kalau guna pewarna yg selamat utk preggy moms, theasianparent pun ada keluarkan artikel pasa ni. Luruskan rambut tu rebonding ke atau iron rambut je? Kalau rebonding tu tk silap tk elok, tp klu baru tau pregnant lepas dh buat tu just husnuzon baby akan membesar dgn sihat. Nk buat mcm mana, dh luar dr jangkaan kan. Saya lepas dpt tau mengandung dlm 8 ke berapa weeks entah, pergi je dye rambut. Skrg dh 29 weeks, baby sihat alhamdulillah. Aktif je dlm perut.

Lepas2 ni jangan buat rambut dah ye. Yg boleh gunting je 😁