Baby 9 bulan 12 hari tidur bedung

Hi, nak tanya ada tak mommies yg anaknya macam anak saya. Macam mana cara nak slowly putus bedung ya. Boleh bagi tips ? Saya first mom.

2 Balas

Sepatutnya mommy dh bolh biasakan anak tnpa bedung awl lg.. Dlm 2 bulan lbh mcm tu.. Kalau dia meragam biarkan ja lama2 dia biasa ☺️ anak sya mcm tu juga awl2 dia meragam lama2 biasa dh 😊

2mo ago

saya sebab tinggal dgn mertua, faham² jelaa orang tua ni bising je bila anak nak tidur meragam tak bedung, awalnya memang nak putus bedung awal, tapi tu laa susah bila ada campur tangan orang lain, sekarang bila anak tak putus bedung lagi, dia pelik pulak 😭 yg susahnya kita, hm

follow ig baby language sis. umur 4 bulan sepatutnya dah boleh lepas bedung. baby awak taknak tidur kalau tak bedung ke?

2mo ago

klau malam boleh, klau siang mesti kena bedung, sebab dia tidur tak lena bila tangan tu kadang gosok muka, tapi malam pon ada mood² dia nk bedung baru boleh sambung tidur lepas menyusu