Ubat Zincofer

Nak tanya, ada tak mommies dapat ubat zincofer. Saya dapat ubat tu, tapi bila makan seharian loya dan muntah2.#firstbaby #pregnancy #1stimemom

10 Balas

sy last week checkup hb turun terus nurse bg zincofer..bru 6hr makan.. so far ok.. but sometime rse mual.. sy subuh mkn pastu layan buat keja uma tggu 2jam lepas bru breakfast.. law layan baring mmg wekkkkk la jwbnya

saya mula ii pon zicofer mmg tak msuk muntah seharian loya , pastu doktor tukar iberet pon sama , maknanya ubat tu tak serasi dngn kita sis , saya trus tukar maltofer sedap pon sedap rasa coklat sis 👍

pernah tp bila mkn sya jdi pening sgt trus muntah balik..kalau rasa x sesuai boleh minta tukar ubat tu dgn misi tp zincofer tu kena bagi balik..

Saya mkn mlm bbrapa jam slpas mkn, mmg rsa mual2 tpi saya bwa tidur..siang2 x mkn..sbb sbiji sehari..

sy pun mcm tu juga x boleh mkn siang..tapi sy mkn mlm je sebelum tdo..klau x 1 hari xboleh buat keje

3y ago

Saya pun akan makan waktu malam time nk tido. Alhamdulillah esok bangun x rase ape2

pernah. tpi xserasi. sy mtk tukar. makan iron tablet biasa. bru elok.

Awk dapat ubt time tu brapa weeks kandungan?

try ambk sebelum tidur.. 2 jam lpas mkn

Mkn dgn buah oren.

hb kurng ke sis?