puting melecet

Nak tanya. Ada tak cream yg boleh dipakai utk puting melecet bila bf baby.

5 Balas

Haritu masa baby ruam lampin, doctor suruh beli buoanthen dkt farmasi. Tgk dkt description boleh utk nipple crack jugak. Sy pakai okay jgk tp sblm bf sy basuh dulu

Saya sapu je bepanthen anak sy.. Tp die mcm berminyak.. Sebelum menyusu@pam kene basuh bersih2 dulu.. Tp cpt baik melecet tu..

Saya pakai krim Bepathen. Luka cepat kering, cuma setiapkali nak susu kan baby kena cuci dulu puting tu 😊

6mo ago

Saya tak tahu bersih mcmne basuh tu. sbb dia kn berminyak. tkut masih ada sisa2 dia.

Tak perlu cream pun sis, air susu sis jaa ubatnya. Picit sikit keluar susu sapu keliling puting.

Ada, pakai nipple cream for breastfeeding.. Byk brand ada, Pigeon, Medela..