Puting melecek

Haii pernah x ibu2 yg BF puting melecet then jadi macam putih2 ada nanah cmtu . Nk buat mcmana bgi hilang ? Sakit weiii

2 Balas

Hi. Awak ada milk collector yg silicone tu? Awak bancuh epsom salt dgn air suam2 panas lepas tu Rendam breast dlm tu and picit2 silicone tu mcm nk keluarkan susu. Lepas tu nnt putih2 tu pecah sendiri dlm milk collector tu and susu yg tersumbat tu keluar. Nama putih2 tu milk bleb. Awak try google ya nnt ada cara nk release dia. Saya selalu kena masa ank bf dulu. Harap dapat membantu

bengkak susu tak?

3w ago

sebab bengkak, tu yg jadi ada putih2 tu. awak cucuk jarum part putih tu, lepas tu marmet dulu sampai dah lega sikit. lepas tu boleh la sapu nipple cream. nipple cream biasanya Selamat utk anak hisap terus, tak perlu bilas