Emergency Pil

nak tanya, ada sesapa pernah makan emergency pil tak? memang dia kacau hormon ke ? saya dah 4hari lewat period 🥹. dah test upt masa hari ke 2 lewat & -ve. dan hari ni mcm ada cairan putih jernih . mommies blh bantu jawab ke ? risau ni 🥹 #SeriusTanya #bantusharing #SeriusTanya

6 Balas

emergency pill ni dia lewatkan ovulasi kita, jadi auto period kita pun akan lewat juga. kalau dah ovulasi, sometimes dia akan ganggu penempelan, tapi kadang akan lekat juga. agak2 2-3 minggu lepas bersama tu boleh test UPT. kalau ada, patut waktu tu dah +ve.

3w ago

yup, antara tandanya lah. selalunya jernih dan likat macam putih telur macam tu.

aah mcm sy dlu penah delay 1 week period..sakit kepala xpyh ckp la..mmg sakit nyut2..lepas tu br ok.. kekdg delay 4hari je lepas mkn emergency pil..depends on body kut..lain org lain effect nya..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

2w ago

belum sis , dh 17hari delayed 🥹. chck upt dh 6-7x semua -ve

2 3 bulan juga asyik sakit kepala macam migrain tu. effect ubat ni.

2w ago

Hahahaha. Pape sis update ye kalau dah period. Sama sama lah kita doa period datang 🤣

kalau tak period lagi seminggu, repeat upt lagi

Sy pernah MKN. Alhamdulillah ok je

3w ago

period sis ok x? sye dh lewat 8hari, 3x buat upt -ve. risau 🥹