Keguguran tanpa pendarahan

Nak tanya, ada ke kat sini yang pernah alami keguguran tp tak kluar darah? Boleh tahu apa simptom yang korang alami atau hadapi? Terima kasih

1 Balas

sis mungkin missed miscarriage... saya time first pregnancy alami bnde tu xde simptom gugur apa pun.. dpt tahu baby xde masa 11 weeks masa saya pergi scan swasta alang2 nk pergi amik mc sbb badan penat sgt nk keje haritu.. scan2 baby xde heartbeat n besar baby 7 weeks je.. hari yg sama terus refer hosp gov n pakar suruh datang scan lg 2 minggu tgk janin ada perkembangan tak.. lps 2 minggu repeat scan mmg sy disahkan gugur lah sbb baby x berkembang, no heartbeat n kantung dah tak cantik but still tanda2 gugur memang takde langsung.. so doc tnye nk tggu baby turun sndiri or d&c je.. sy n suami decide d&c tapi tarikh paling awal ada kosong pun 2 mggu lepas tu.. so tunggu2, 2 hari sebelum tarikh cuci tu ada turun darah sikit n then lama2 perut start rasa mcm senggugut tapi makin lama makin sakit.. saya menahan semalaman sakitnya.. lps subuh terus gerak g hosp tapi masatu darah keluar mcm air kencing dah laju je kluar.. smpai2 hosp pergi emergency terus scan baby still ada n then doc cucuk ubat kecut rahim dkt peha tak lama lepastu rasa ada bnde kluar tgk2 janin n then kali kedua kantung pulak kluar n rasa sakit pun hilang masatu baru rasa lega.. Sis pulak mcm mana dpt tahu gugur tu?

8mo ago

Sama la saya pun detect gugur masa 11 wks tp baby punya size 7 weeks. Sy rasa x sedap hati bila alahan saya hilang masa 8 wks tp sbb xde apa spotting sy fikir positif. Masa 11 wks tu baru ada spotting. pergi kecemasan tgok xde heartbeat