18 minggu 5 hari

nak tanya ad x yang dah nak masuk 19 week tp masih x rasa lg baby gerak.. risau pulak.. baby first..#1stimemom #pleasehelp

16 Balas

me also first mom to be. masa week 18 macam tak rasa apa apa. tapi cuba cuba ckp dgn baby. now 19 weeks 3 days haaa aktif rasa macam ada cuit2 perut kita dari dalam. tersenyum2 bila dia cuit. my mom kata depends dekat baby jangan risau sbb dia lahirkan adik bongsu sampai lahir tak gerak. kuat tidur~ yang penting setiap masa perkembangan baby sihat.

Sy pun 18 minggu... tak tahu lh rasa baby gerak mcmana 😅 Tengh jaga diri utk up kan hb, kawal gula n berat kna naik ni.. Nurse cek jantung baby, syukur berdegup. Next week BSP test, Next 2 week scan appoinment Next lg: follow up consultation with dietitian for iron rich diet. Mudah-mudahan semua baik belaka tanpa mudarat. 🌻🤲

mulanya akan rasa mcm gelodak kecik..ataupun mcm angin dlm perut...adoiiii nikmatnya saat tu...moga ia akan berlaku lagi pada Kita semua yg sedang berusaha

18mggu baby kecik lagi. depends on the baby and mom jugak, ada yg cepat rasa. ada yg lambat. lagi2 kalau moms jenis berbadan besar sikit. no worries 😊

Sy dlu first baby mmg lmbt sikit rase pergerakkan baby. After 20w ke atas baru rase. Bila yg second pregnancy ni 16w dh blh rase baby bergerak.

Sy minggu ke 22-23 mcm tu baru rasa..tp perasaan kita sama.. paranoid.. skang dh 31m, dia punya tendang la.. mcm pemain bola

saya dl masa 19 minggu rasa gerakan baby tu ala geli2 saja.. kena tumpu perhatian dan sensitif baru dapat rasa baby..

sy skg 18 week alhamdulillah firstime ase bby gerak n skli die kick tp slow la xkerap..

nk tya 39 minggu 4 hri ni klu dh slalu skit n mengaras tpi blum lg nk bersalin kpa ya

Same sis..sy pun x rasa apa2..dont worry, maybe it will take time