14weeks 5days

nak tanya 14weeks dah boleh nampak jantina baby tak ? ataupun awal sangat ? korang paling awal tau jantina baby berapa weeks ye ?#ingintahu #pleasehelp

21 Balas

sy dpt tau gender 17w ckp girl kerap juga scan klinik luar sbb risau keadaan bby m sifat ingin tau perkembangan bby ni kuat tiap kli scan mmg girl detail scan ,3D/4d scan mmg jelas burger sign dri awl smpai 27scan swsta pastu g kk scan time 28w pon girl..

Awal sgt sis. Biasa 18 weeks ke atas baru nampak. Sy penah gugur 16 weeks. Baby kluar seketul tp jantina tak terbentuk lg. Apa yg kita nampak mgkin tak betul dlm scan. Pregnant kali ke2 ni sy buat scan jantina masa 21 weeks puas hati sikit nampak

1y ago

16 weeks tu jantina baru nak terbentuk. Takde bentuk boy or girl lg. Bru nak develop.

Saya 14week doktor kate mcm boboy , 18 week scan girl jelas tunjuk burger . Tak puas hati scan lagi 19week klinik lain pula pun same gegirl and last 20 week klinik lain lgi yg ni jelas dan terang mmg gegirl 😘

Masih sgt awal. Fasa 14,15,16weeks gitu organ jantina baru sedang develop jadi jika di scan pun mungkin masih blm jelas. Sy rasa better sid tunggu masuk 20weeks ke atas. Nanti duit habis mcmtu je sis 😅

My o&g selalu recommend 20weeks above sebab time tu genitals baby dah betul2 develop. Tapi i paling awal pernah nampak masa scan monthly tu, time 16weeks

Biasa awal lagi tp blh try .. saya 12w doctor kata nmpak mcm girl, 18w scan mmg girl, pastu 21w buat detail scan mmg confirm girl🤣

Sy 18week da tahu..20week buat detail scan untuk kompem kan.. tiap kali scan kk pun, dorg akan bgtahu benda sama jgk 😇😇

Awal lagi.. sy scan 20week dah nmpk, tu pun dr x confirmkan.. repeat 22 week baru terang lagi jelas dan confirm jantina..

saya pun tak sabar .now 17-18w..tngu kk appointment 10 aug nanti dh lebih 20week...mcm nak p swasta..xsabar..huhu

rasanya awal lagi. sy 16w nampak, tu pon sbb boy. biasanya baby boy senang nampak, baby girl lewat sikit.