seks selepas bersalin

maaf nak tanya pendapat, bila waktu yg sesuai utk lakukan hubungan seks selepas bersalin ya? saya dah habis pantang. darah pun dah habis. cumanya, saya takut termengandung lagi😅. bulan depan baru nak start ambik perancang dkt kk . boleh share kan pendapat ibu2 semua? tq #firstmom #bantusharing #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

pantang ikut awk sendiri. ade org 60day, ade org 100day. kalau rasa habis pantang tu bdn dh ok, sedia nak bersama go on je. kalau takut termengandung boleh suruh husband pakai condom. or lps luar. kalau takut terbabas jugak, tgu la sampai pakai perancang nnti.

klau sy 60 hari keatas.. tp tgok keadaan luka & badan jgk.. klau sembuh sepenuhnya blh je..