Lendir darah

Nak mintak pendapat semua.. sye ada pegi pac hari khamis malam sebab dah seminggu mula sakit2 perut, sakit memulas2 & sakit pinggang sngt2.. so saje la nak cek bukaan & ctg kot2 la dah ada bukaan ke kan.. tapi lepas kene seluk tu sye rasa basah2 kat bawah rupa nya darah (mungkin darah lepas kene seluk).. pastu sye kene balik sebab kata nya baru 1 cm.. esok nya pulak jumaat 1 hari tu keluar darah banyak la jugak tapi sye x pegi hospital balik sebab sye tunggu contraction atau pecah ketuban baru pergi hospital.. sebab kalau dah ada contraction mesti bukaan pun makin besar kan.. 1) agak2 berapa lama contraction nak dtg eh.. kalau contraction dah dtg mesti bukaan pun makin besar kan.. 2) xpe kan sye x pegi hospital walaupun dah keluar darah.. kalau pegi pun nanti cek bukaan risau xde perubahan lagi tu yg sye tunggu contraction dtg je ni 😅.. skrg dh 38w 5d, harap sngt bersalin dlm 38w ni #firstmom

14 Balas

3/11 sy check bukaan dh 2cm.. tp belum 36weeks, balik rumah sy bedrest je, takot baby prem.. tdi check msih sama bukaan, eskk kene pegi check lagi doktor suruh 😌

11mo ago

Sama kes saya, baru 33weeks ada contraction kuat n bukaan dah 2cm jugak. Baru je discharge hospital 2 hari lepas huhu. Doc dah cucuk dexa 4 kali masa kat hospital. Risau baby prem 😌😌