mintak pandangan

nak mintak pandangan. saya isteri baru lepas bersalin. dah habis pantang. anak dah 2 bulan lebih. hubungan saya laki bini before ni sangat ok. suami sbenarnya sangat ok dalam penjagaan pantang. kerja rumah apa smua cuma dia sejenis tak ada sensitiviti. mcm perasaan saya dia x ambil kisah. dulu masa couple bila saya merajuk, mmg tak la dia nak pujuk. biar ja smpau saya sndiri ckp dia balik. masa tu ingat, sbb kapel lagi kot. nanti dh kawen brubah lah tu. tapi takk. sampai skrg masih tak pujok². masa bday saya dia x wish. saya sedih sangatt. anniversary 1st kita org pun dia buat mcm hari biasa. sedih betul saya. nak ckp x mampu. takk jugak. dia mampu. kita org golongan t20. skrg masuk hari ke 3 saya x endah dia. dia tak peduli punn. dia rahu saya merajuk, tapi dia buat tak kisah. dia sejenis yg asyik dengan fon je. hanya bgerak bila ada arahan. kalau nak summarize kan, dia sejenis yang tak caring, tak ambil berat pasal saya. bila dia kluar beli air ke makanan, dia beli dia sorang je. tak ingat bini. masuk 2 tahun saya kawen, takda lagi hadiah papa dari dia. pasal mknan minuman tu, bila saya marah x belikan tuk saya, dia ckp saya x bagi tau. saya taknak la setiap kali nak sesuatu saya bgi tau. skrg ni saya rasa depressed sangat sbb rasa mcm tunggul kat rumah. saya merajuk x masak bagai, dia ok je. di pi masak sndiri pastu tinggal sikit tuk saya. tapi masalah nyaa perasaan saya dia buat tak tahuu. saya sedih sangatt perasaan saya selalu diabaikan smpai rasa nak mintak cerai.. mental saya tak kuat la. pandangan awak² gimana

3 Balas

awak cakap jelah direct kt suami."awak ni boring la. takda hiburan laki bini". sy direct je kat suami. tp dlm nada bersahaja. jangan menengking. masa capel dulu suami sy jenis tak bgurau. serius je. nk tgk dia senyum mmg susah. lani kalau dia serius. sy serius jugak. tp sy direct cakap, boring la lakibini takde senda gurau. Alhamdulillah acap2 kali sindir.otak bkembang sikit. lakibini kalau takde komunikasi susah wak, kena paksa bcakap. suami sy jenis tk cakap banyak. sy pun jenis qkan bcakap kalau mud sy rasa nk berbual. ada je hari2 yg sy boleh kata 50patah tk sampai sy berbual dgn suami. suami pun tk pernah wish annivesary or birthday. tp sy tk kesah. nk mkn kek sy beli je. benda remeh mcm tu sy tk buat hal. malas masak. sy order foodpanda.

2y ago

dah direct beribu kali. slow talk dah. masalah nya masuk kanan kluar kiri. asyik repeat je perangai yg sama gitu. dia jenis yg x kisah. dia dengat kita membebel, xda pulak melenting ke apa. tapi tu laaa. sampai ke sudah. bila kita nangis depan dia, dia pujuk sorry. tapi next² week lagi buat bnda yg sama lagi.. sedih sangat bila cmtu.

sis.. berapa lama awk brcinta dgn dia sis? spatutnya bnda ni da bncang masa brcinta lagi.. xnormal klu pasangan tak sensitive dgn keperluan kita, sy ulang ye keperluan bukan kehendak.. adeke makan pn igt perut sndiri je.. abg sy pemandu lori sis, dia takkn mkn slagi tak call n tnya kak ipar sy n anak2 da mkn atau blm.. abg ipar sy pula takkn mkn kt kedai sorang3 pn sbb dia rs sedih makan sedap3 tnpa isteri n anak3 dia.. suami kna mcm ni sis.. depa ketua keluarga, apa guna ada duit, harta tpi takde common sense.. sy rs sy da lama tinggalkn dia klu dia laki sy.. sbb pd pndapat sy dia belum layak jadi manusia pn, jauh sgt untuk layak jadi suami n ayah..

nak taknak memang kena cakap, kena bagitahu, kena heart to heart duduk berbincang.. cuma jangan expect terus berubah, sbb awak dah biasakan dia untuk terus macam tu selama 2 tahun kahwin..