39 weeks belum bersalin

Hi nak minta tipssss pleaseeee. Sy dah 39 weeks tp belum ada tanda2 bersalin lansung.Berjalan dah, senaman dah tp masih tiada rasa contraction atau fake contraction yg lama. mohon bantuannnn #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #firstmom #seriusnanya

6 Balas

Anak pertama salu mcm ni sis..sbb sy dlu pun anak 1st bersalin 41w 😅 tp ramai suggest utk kerap bersama suami dekat2 due..skrg tenga pregnant yg ke2 29w..moga yg ni x overdue lg lah..sbb xtahan sakit kena induce..apa pun moga urusan kita dipermudahkan bersalin nanti..Aamiin ya mujib

2y ago

Sy induce drip 2x..induce dr 11am lebih..lepas berapa jam ctg baby x cantik sgt doktor tambah dose ke2..7.38pm baru baby kluar..hari yg sama Sis..lain org lain x sma..ada yg cepat ada yg lmbt

Mcm sy, amalkn natural inducer spt nenas. Nenas blh diambil slps 36 weeks. Minum raspberry tea utk lembutkn serviks. Senaman x pernah tinggal.. InsyaAllah moga dipermudahkan ibu bersalin ya

Semoga dipermudahkan urusan bersalin. Banyakkan buat squat, dan better buat squat guna gym ball yg besar tu. Inshaallah mudah beranak nanti😊

semoga dimudahkan urusan akak bersalin dan sy juga.. tgh tunggu masa ja ni 😁 kalau kluar awal ckit blh la beraya mcm biasa nt 🤭

2y ago

Aminnnnn.. Semoga urusan bersalin kita dipermudahkan. Insyallah.. Yaa, kelua awal boleh raya normal 🤭

mcm sya lg 14hari due date , dup dap dup dap dh ni.. baby masi aktif x kira siang dan malam.. 😂

2y ago

aamiin yra 🤲🏻 semoga dipermudahkan utk awk juga 💕 hari ni seharian x rasa selesa 😮‍💨

buat squat