New Obimin

Nak minta pendapat... ubat ni ok tak utk ibu2 mengandung yg blm pergi buka buku?

New Obimin
17 Balas

ni vit utk ibu mengandung, for early pregnancy mmg akn dibekalkn utk ibu + folic acid utk support tumbesaran baby,it should be ok

Sy mkn niy jer dari awal pregnant 11week sampai skrg da 35weeks.. Better mkn sblom tido.. Kalo pagi nnti kepala pening jer..

sy first trimester mkn asid folic jee.. msuk scond trimester bru nurse bg obimin smpai skrg dah 7 bulan pregnant

sesuai utk kandungan bwh 12minggu..ats 12minggu klinik akn bg zincofer atau haematinik mengikut kserasian ibu2..

Biasa mmg nurse akn bg ubat ni pon. Sye since 9w buat bku tu smpai skrg nurse bg ubat ni bila ada appointment

sy pnh consume.. hb terus drop. nurse saran iberet. hb cun. tpy brgntung pd individu jgk. kesesuaian

kat kk, nurse bagi saya obimin dari start buka buku sampai sekarang dah 25 mggu

Nurse KK saya bagi bila dah 12w keatas. 11w kebawah makan folic acid shja

Saya dulu ambik folic acid biasa, then kk bagi obimin lepas 12w.

4y ago

Ha ah sama dgn KK tmpt saya

KK bagi saya obimin ni dari mula buka buku pink. 😬