1st baby ceaser, 2nd baby 36W kena refer specialist

Nak minta pendapat semua, bila doktor suruh refer specialist adakah akan terus kena tahan wad untuk bersalin? Sebab waktu kena jumpa nanti baru 36minggu.. sekarang pon mmg rasa cam tak larat je nk jalan maybe sbb badan besar kot. Minta beri pendapat ya, terima kasih

2 Balas

sy anak 1st czer. anak no 2, normal. sebelum bersalin, memang perlu jumpa pakar sbb doktor nak tgk kesan parut lama dan terangkan risiko² sbb ada sejarah czer.. doktor akan suggest samaada boleh bersalin normal @ czer juga. jarak anak no 1 dan no 2 saya 4 tahun. sy dan suami pilih utk cuba bersalin normal utk anak no 2. kalau tak berjaya, doktor akan czer juga. Alhamdulillah, anak no 2 bersalin normal. skrg tengah pregnant anak no 3. minggu 32 nanti kena jumpa pakar juga.

2y ago

ooo lebih kurang la same jarak 4 thn.. harap2 dpat bersalin normal... wahh alhamdulillah moge dipermudahkan urusan bersalin anak no 3 ye sis

Tak. Cuma nk tgk pkembangan bby & review past pregnancy. In case ada apa2, dktr akn bg advice awal2. Don't worry