37week kena bersalin

Assalammualaikum ibu2 semua , pagi tadi appt jumpa doc baby baru 36w hari ni tapi bila doc scan , tumbesaran baby dengan minggu tak sama maksudnya baby kecil 2kg je . So doc refer pgi jumpa pakar tadi . Dah settle jumpa pakar , doc decide nak kena bersalin 37week nanti kalau takde tanda turun kena induce . Doakan saya & baby semoga selamat bersalin ye nanti hari ahad ni pgi hospt lagi jumpa pakar dia nak check air ketuban n etc , tarikh kena tahan taktau lagi tapi genap je 37w mmg kena bersalin . Doakan semoga saya ada turun tanda yee ibu2 . Anak first , sepatutnya due 10/04 raya tapi kena bersalin awal 37w #firstmom

3 Balas

Sy pn sma .. sblm ni doc scan bby lewat tumbesaran 2weeks .. jd dia nk sy serah diri 37weeks . Tpi sy x nak .. dia bg lg tempoh seminggu .. kire 38weeks lah induce .. sy serah diri 37w/6d .. hari yg sma gk sy bersalin caeser …x sempat induce esoknya .. xmerasa bersalin normal .. tpi bila lahir bby kuar normal ja .. size n berat dia normal ja.. skrg dh hari ke 18 berpantang ..

1mo ago

baby lahir berat 2.1kg je

kalau saya pulak .. bersalin 36wks..sbb nye pagi pegi kk ..tiba2 urine ada protein 3+ dgn bp high ..terus kena naik ambulan pegi pac ,amek darah result semua drop .. malam terus kena czer ..hari 25 berpantang . #2ndbaby

1mo ago

Waaa selamat berpantang sis , semoga sis & baby sihat selalu yeee🥰

semoga dipermudahkan urusan bersalin awak nanti. inshaAllah semua baik2x, fikir positif yaa.

2mo ago

Aaminnn🤲🏻 terima kasih sis❤️