Anak Dan Soother

Nak Minta Pendapat Parents Sekalian. Anak Saya Baru Berusia 2 Bulan. Tapi Belakangan Ni Anak Seolah-olah Terlalu Bergantung Dengan 'soother'. Anak Nak Tidur Mesti Nak Hisap Soother Dulu Baru Pejam Mata. Kalau tak, anak akan meragam dan menangis. Kadang2 je kalau dah terlalu mengantuk baru lah anak tak perlukan soother. Saya risau perkara ini berlarutan. Takut akan memberikan kesan kepada gigi anak nanti. Apa yang saya perlu buat? Macam mana nak train anak supaya tak bergantung dengan soother?

1 Balas

bila dia dh lena slow2 tarik

5y ago

bila dah lena dia pandai tolak sendiri. cuma bila nak tidur tu nak soother baru boleh pejam. risau.