Spotting

Nak minta pendapat mommy2 semua...kalau awal pregnant memang hari2 akan ada spotting ke? Hanya spotting je,,takda sakit perut pun dan hanya perasan ada bila waktu kita buang air kecil ... Normal ke? Risau...kalau pergi klinik,,doktor scan,,jawapan yg sama saya dpt,,kantung kosong..datang lagi 2 minggu..

13 Balas

Sy dah 2mgu spotty, masih morning sickness .. 2kali p check.. Nampak kantung cantik bulat je.. Tp blm nampak baby.. Doktor xmention pun pasal miscarriage.. Saya dah 9mgu.. Rabu ni br p buat buku.. Sekali check up .. Ms mgandung 2 ank lelaki sebelum ni pun ada spotty.. Ank ppuan xde pun.. Skrg dah besar dah.. Klu miscarriage sblm ni penah kena.. Spotty.. Kantung xcantik..leper..Pastu after smgu bleeding n miscarriage..

Sy spotting dari awal tau pregnant dari 5weeks smpai 12week still ada spotting.. Sptotnye period.. Tp klua stitik mcm tu.. Lps tu cek upt positive.. G klinik doc ckp spotting.. Normal.. Akn stop bila da 12weeks.. Ngam2 12weeks.. Dy stop sndiri.. Skrg da 15weeks trus ilang.. Xde spotting dah..

5y ago

Sy xde bleeding.. Just setompok2 mcm tu je.. Wrne coklat.. Bkn darah fresh..

Dh berapa minggu kandungan? Kalau terllu awal mmg doktr akan bg msa utk cek smula selepasni.. stiap org xsama.. Ada 6mgu nmpk kantung shj.. Ada 6mgu dh nmpak..Ada yg 11 mgu Bru nmpk.. hrp sis bersabar Dan dipermudahkan

5y ago

Mungkin persenyawaan berlaku lambat.. positif.. klu doc ckp 6w. Tgu lagi 2-3w utk scan baby

saya pun ade spotting ..bleeding .. tp xde sakit ape .. check kt hospital td ,dokter syak saya mungkin misscarriage .. tp lagi seminggu dokter suruh dtg balik scan untuk kepastian .. 7week..nmpk kantung je ..

Spotting, kantung kosong, tu tanda2 gugur sis. Mcm saya hari tu klinik swasta terus referkan saya kt emergency. Terus kena tahan ward. 4 hari lepastu benda tu jatuh sendiri.

Cm sy..spotting 3ari..pstu bleeding.. Uper nyer.. Jnin xjd..2 mnggu lg scan klaw confirm..doc cuci trus... Xsbr nk tmggu appmnt..Rimas skrg ari2 dok bleeding xhnti..

5y ago

Tu yg sy mkn mnum xpntang dh skrg nie..sesah sume..sbb nk ye jtuh sndri.. Sbb taw law gi hsptl lg leceh..nk bpantng lg.. Tp pai ari nie dh 8ari xde jtuh2 gk lg... Cuma drh ketul sket2 jer... Ikotkn dh 10w+... Tp ari tu scan mkin kecik 4w+ jer.. Scan 4x..4_4 lain² usia janin...

maka BERSABARLAH.tunggu 2minggu lg mcm yg doktor kata..kami pon tiada jawapan untuk sis. Fikir yg positive..jangan stress2..Percaya dgn Rezeki Allah. Kun Fayaa Kun

5y ago

Inshaa Allah...thanks ya sis...

Sy pn dlu cmtu smpi 3bulan. Tp better consult doktor. Tiap org xsama. Jgn depends pd pendapat org lain. Nnt doktor akn scan tgk keadaan baby, tgk pintu rahim klu ada bukaan.

5y ago

Okay baiklah...thanks ya awk

Spotting selalunya kejap je dalam 3 hari. Doa yang baik baik sis, InshaAllah ada rezeki tunggu je 2 minggu dulu nanti tanya doktor.

5y ago

InshaAllah lagi dua minggu penantian ni boleh dapat berita lain pulak. 😊

Try g klnik lain.. kalau result berbeza...or g hsptl chck..tkut tanda2 misscarriage..wallahulam..anyway take care sis

5y ago

Mngkn dia nk tgk janin tu jd or x..or sebaliknya..apa2 pn sis tggu result 2week tu mcmne..sbb doc lebih mengetahui situasi sis skrng..sbb mcm sy n yg lain2 xtw apa history yg sis alami seblm ni.. sbb stiap rahim adalah berbeza juga simptom juge berbeza..mebi nk tgk perkembangan dkt dlm tu..if xde pape perkembangan aftr 2 wik..mebi dorg akn plan prosuder.pape pn sis tnye doc nti k.. kne rajin bertnye..supaya kita tw apa yg berlaku pd bdn kita yg sbbkn ianya berlaku mcmtu..