Tak lalu makan

Nak mengadu sikit, Ada ke senasib dgn saya ni 😭 saya takboleh makan nasi langsung. Apatah lagi lauk sayur. Tengok je nk muntah. Skg boleh telan pun roti coklat je. Risau bila mcmni. Stress jadinya 😢 dah lah anak sulung #seriusnanya

33 Balas

sama mcm sy.. anak sulung ni , mmg alahan teruk, nasi mmg xboleh nak mkn... mkn apa2 ,muntah ....xboleh pedas, letih sbb mkn pun tak... jdi sy amalkn susu je hari2 ...

hi mommy, da berapa weeks? sama dgn sy sebelum ni. tak lalu nak mkn nasi kecuali lauk tu tomyam ayam 😅. sy makan sikit je tapi kerap. asalkan perut jgn kosong.

normal tu sis kalau alahan .. sis makan ja apa yg dapat masuk, jgn biar perut kosong k .. InsyaAllah nnti pelan² alahan hilang boleh da makan mcm biasa

sama dgn pengalaman sy. tiga kali pregnant mcm tu alahannya. cuma kali ke 3 ni 2 minggu shj alahan. sy lebih tahan sakit bersalin drpd alahan

Xpe sis.. makan je apa yg awk blh mkn. Dari awk xmkn lgsg.. dalam masa sama try n error mknan2 lain.. mesti ada mknan yg blh awk mkn…

Sy masa first trimester dulu 2 bulan xmkn nasi ..nk MKN laksa & buah je.. Alhamdulillah dah trimester kedua ok da selera...

kita senasib sis..saya dpt mkn tp lps tu kompom muntah blk..berat bkn naik tp malah turun berat..skrg da msk 23 minggu..

Samaaaaaa... Sedih senanya sbb tak dpt makan pape. Cuba makan mee ke ape ke. Kena try and error.. Semoga beerjaya

rmai je camtu sis. sy pun camtu smpai lah usia kandungan 5 bulan. langsung xbleh mkn nasi, tengok pun nk muntah.

Saya 3 bulan ptama mngandung mcmni sis, try buah2 roti & mee je.. pulak masa bulan puasa, mmg sbulan tk puasa