Miscarriage

Just nak luah ja. Next week should be my due date. Tapi gugur waktu pregnancy dah masuk early 4 months. Cukup sifat. Sambut sendiri baby tu dalam toilet hospital. Cumanya setakat ni dah 2 bulan ttc, still negative. Minta doakan next month positive 🥹

20 Balas

Awak ada makan pil perancang ke after miscarriage? Sy pernah miscarriage, kena suruh merancang oleh nurse kk.. tp nasib baik sy refer ke pakar dulu sblm makan pil perancang. Dia ckp anak first jgn mkn pil, nanti chemical pil tu stay dlm bdn dan susah nk dpt anak. Kita pun tak tau lg capability nak pregnant kta mcm mne. Tp kalau awk tkde merancang, mungkin blm rezeki. Sy 6bln rest skrg dah 33 weeks, tp trauma nya masih ada. Hari2 fikir anak survive smpai lahir ke tak.. Sedih miscarriage ni org yg dah rase je tahu, kalau anak sy hidup.. mungkin skrg dia dh 10 bulan 😌

2y ago

moga bunda & baby sihat ya.. minimumkan pergerakan...

Sy pun pernah keguguran. Sebab kandungan tak menjadi masa tu dah ttc 1tahun 3bulan . Kandungan dah 2bulan tapi takde janin sbb kandungan tak menjadi. Sedih rasa 😌 tapi sy redha dan berdoa semoga Allah bagi kesempatan kt saya dan suami sekali lagi untuk dptkan zuriat. Alhamdulillah Allah bagi peluang lagi sekali kt saya. Sis jangan putus asa tau teruskan berdoa dan usaha. InshaAllah Allah akan bagi pada waktu yang tepat 🤲🏻❤️ doakan kandungan saya sihat sampai lahir ya🤲🏻

2y ago

Same same awak. InshaAllah Amiin Ya mujib 🤲🏻❤️

insyaallah ada rezeki awak nanti. saya pun ttc 3 tahun lepas anniversary saya pregnant Skrang 2 bulan lebih tapi doc sahkan missed miscarriage kandungan tak menjadi katanya . saya redha. 3 tahun kahwin 2 kali miscarriage tahun pertama ectopic emergency operation mcm Ceaser . sekarang belajar redho je hari² ada patch coklat keluar . semoga semua ye kuat semangat ye termasuklah saya

2y ago

Amin. Sama2 kita kuat ya awak 🫶🏻

Jgn sedih ye. InsyaAllah ada rezeki awak nnt. Allah akan beri tepat pada masanya. Sy TTC 10 tahun. 1st pregnant gugur 8 week bulan 12, 2021. After 5 month pregnant kali kedua. Alhamdulillah dah 21 week skrg. Selepas 10 tahun baru Allah beri nikmat rezeki ni. Sy doakan moga Allah permudahkan journey TTC awak dan yg lain2. InsyaAllah Allah maha pemurah.

2y ago

Alhamdulillah 🤗. Moga urusan awak dipermudahkan. Terima kasih 🫶🏻

Jaga diri ya. Fikir kun fayakun, bila Allah kata jadi maka jadilah dia.. saya ttc 7 tahun selepas dpt anak 1st. 2x saya miscarriage. Ni Alhamdulillahhh ada rezeki kandungan masuk 6bulan. Allah tahu bila waktu sesuai utk kita. Okay dont worry insya allah everything will be fine. Doa baik2, ckp yg baik2..

2y ago

Terima kasih awak 🥹🫶🏻

sabar awk. teruskan berdoa dan usaha insya Allah dh tiba masa nanti Allah akan bagi lagi rezeki. sy 6 bulan ttc baru lekat lagi itupun stp kali check upt negatif msti menangis kecewa. jaga diri elok² jaga pemakanan, jgn stress² insya Allah once badan dh ready, baby pun senang lekat ☺️

2y ago

Terima kasih awak 🤗

Semoga awak kuat dan tabah.. jga emosi, pemakanan dan jaga diri baik2. Setiap keguguran tu pasti ada hikmah. Sy pun pernah gugur 2x.. InShaaAllah ada rezeki buat awak dan suami. Seeloknya bg badan rest dulu ya.. bg rahim btl² blh nourish n prepare utk ada baby lg..

2y ago

Baikkkk, Terima kasih awak 🫶🏻

insyaAllah moga2 ade rezeki positif lg sis aamiin cuma jgn trllu fikirkan nak baby. kena rileks je. cuma doa je selalu jangan terlalu berharap. kdg2 Ade org mudah lekat dgn cpt ade org lambat sikit sbb Allah nk suruh kte rehat dlu. mgkin nak gantikan rzki yg lain.

2y ago

Aminnn. Terima kasih awak 🫶🏻

saya pun penah keguguran lpstu ttc 1 tahun lebih, alhamdulillah allah bagi rezeki saya pregnant lagi. saya doakan pasangan yang tngh ttc dikurniakan zuriat oleh Allah dan doakan saya dan kandungan selamat, Amin amin Ya Mujib.

2y ago

amin amin, moga Allah makbulkan semua doa2 kita semua

sabar ye.. sya pun pernah keguguran anak kedua.. lpas keguguran, 7tahun umo anak pertama sya baru sya dpt rezeki pregnant balik.. 7tahun sya mencuba usaha utk dptkan lagi baby.. jgn stress2 okay..

2y ago

Kuatnya awak…. Terima kasih bagi semangat 🫶🏻