Tips nak kurus , Bila bf asyik lapar je . Help me please

Nak diet dah diet , tapi tak boleh lah anak menyusu lama ke apa mesti i rasa lapar balik . Ada tak tips untuk buang perasaan nak makan je 🤣

5 Balas

Saya try buat suku suku separuh ni hanya menjadi kalau portion ayam/daging/ikan (protein) besar. Ayam kena saiz sekor potong 4 tu. Kalau standard ayam seketul potong 12/16, ikan sekor saiz biasa, memang tidak la. Jadi makin kerap lapar, asyik nak mengunyah. Pada saya, setiap kali makan kena cukup kenyang 3 kali sehari. Portion nasi saya kena betul2 buat saya kenyang. Baru lah rasa nak kudap2 makan tu tak muncul sangat. And make sure 3 hari sekali exercise/workout/joging. Haa In Shaa Allah boleh turun berat badan and still breastfeed baby

10mo ago

👍🏻👍🏻👍🏻

Tips nak kurus kena jaga pemakanan je sis 😊 Amalkan diet yang seimbang. Siapa kata BF tak boleh kurus? Boleh je ☺️ Cumanya ambil diet yang sihat la. Amalkan diet suku suku separuh, kurangkan fastfood/junkfood. Nak tinggalkan lagi bagus. Saya pun BF tak pernah tahan makan. Sebab bila kita menyusu kita dah guna tenaga dan kalori kita. Dan jangan lupa buat senaman. Light exercise pun takpe.

10mo ago

okey baik 👍🏻

Orang cakap bf ni badan tak naik, rupanya betul sebab saya pun kerap je makan sbb asyik lapar lepas menyusu 🤣 tapi berat maintain je dr lepas bersalin dah 3 bulan tp tula dia tak turun pulak 😂 tp alhamdulillah tak naik, lgpun menyusu ni kena byk makan makanan yg sihat utk baby, junkfood fastfood mmg dah kurang. Nak kurus tu maybe slow sikit tp dpt maintain berat tu pun dh okay mommiess 😘

10mo ago

betul , tunggu anak besar sikit lah baru jaga badan betul betul 🤭 takut bila dah helok balik perut ada isi pulak 🤣🤭

betul sis asyik nak makan je husband pun dok beli makan saja takut bila stress lapar saja susu kurang , jadinya saya amalkan makan berpada2 je

10mo ago

korban 2 tahun je sis bby nak susu lpstu boleh jaga badan balik dah 😄

orang kata bila kita ni bf boleh turun berat badan tapi saya tgk sama je mcm time pregnant 😭😭😭😭

10mo ago

saya dah try makan macam time pantang dulu , tapi kalau lapar sangat sumbat je alhamdulilah okey sikit kalau lapar saya banyak minum air putih . hihi