salam ibu sekalian.sy pregnant dah 2bulan lbeh.tpi slera mkan tgngu.xbleh mkan nasi.nti msti muntah.kdg xtahu nak mkan ape.prut trase lapar.tpi tulah just bleh mkan buah n roti jee.ksian kat baby??

nak cdangan pmakanan

28 Balas

Normal awl pregnant.mkn je apa yg awak rasa nk mkn..kerap tapi dlm kuantiti sedikit

Boleh makan roti. Roti tu pon pengganti kepada nasi. Jangan biar perut kosong 😊

Saya tak boleh masuk dapur, dengan bau tumis2. Kesian husband. Hihi

5y ago

Kesian nya dia..

Cari mkanan yg blh masuk.. Mcm sy mkn buah, spageti, mihun tkr2 la sis..

For energy... Ambik.madu setiap Hari.. insylh bulan ke 3.. u will be ok

5y ago

Sebelum conceive sehingga bersalin ambil madu.. sebelum Ni 3x miscarriage..mmg bertenaga ja. Xtau la org lain...

sy pun mkn apple hijau, oat+susu je masa awal pregnant anak 1st

Dlu sy pon mcmni juga.. bole mkn coco crunch + susu je.

Mee n bihun pn xboleh mkn ke?

5y ago

tulah pasal.rase lapar tu ad.tpi xtahu nak mkan ape.tpakse lah mkan aje sikit²