Detail scan & Gender scan

Nak buat detail scan masa 20 or 21 weeks okay tak? Tak sabar lama tak scan baby and tengok keadaan dia 😍❤️ pendapat mommie yang berpengalaman macam mana?? #bantusharing #firstbaby #seriusnanya #1stimemom #pregnancy #mommybuntu #jangandibully

20 Balas

saya buat masa 24 nak masuk 25week. alhamdulillah dari kepala smpai hujung kaki dah boleh nmpk & mudah dktr nk ukur. saluran darah, otak serta jantung semua ok. jantina pun time ni dah boleh nmpk. #01Dec20  #TAPSuperMoms

3y ago

Hehehe thank you ❤️😍

dah sesuai sangat tu sis. saya buat baby first 21weeks. Alhamdullilah doc bagi tahu keseluruhan about tumbesaran baby. siap jari jemari dia kira cukup ke tak. hahahahha gender pon senang nak tahu.

3y ago

Tu la saya excited sgt ni hehehe tak sabar nak buat nantiii ❤️❤️❤️ thank youuuu

details scan rasanya sesuai utk 19w hingga 26week. pernah tanya klinik. masa ni baby xbesar sgt. mudah nak tengok.

3y ago

Thank you awak ❤️❤️❤️

Sy buat msa 19 weeks tpi baby asyik gerak pusing2. Susah nak tgk. Last2 doktor suru dtg scan msa usia kandungan 26 weeks.

18 weeks sy buat gender scan, 22 weeks detail scan, dua kali scan dua kali ni jugak baby dok kangkang.. hehe senang dr tengok

3y ago

boleh jee.. detail scan seeloknya 20-24 weeks. hritu sy tk buat detail sekali sebab nak pg dgn husband.. sambil doktor terang boleh kita belajar sekali.. hehe

Huhuhu, kalau saya masa first time pregnant, 4weeks dah gi klinik minta nak scan. Excited nak tengok 🤭

3y ago

Detail scan tu scan mnyeluruh sis. Kandungan 20w ke atas bru leh buat. Kdg depend pd doktor,, ada ckp 18w,,ada ckp 28w.

Saya takde pengalaman buat detail scan. Saya pun kurang pasti weeks keberapa yg sesuai buat details scan

3y ago

Takpa takpa thank you 🙆‍♀️

Sy pernah buat detail scan.. Mse tu dlm 23 week.. Tp dokter ad ckp 18 weeks keatas dah blh buat

3y ago

Yayyy hehehhe okay 😍❤️ terlebih excited tak sabarrrr

saya dah buat masa 23weeks...seronok sngat pengalaman yg x boleh dilupakan, jantina pon dah nmpak

3y ago

Alhamdulillah...semoga dipermudahkan urusan awak yea nnti 😍

saya dri sebuln dah scn..nk msok 4 buln ni dah 3 kli scn ni 20week bru kne scan lgi