Pengasuh bnyak kes dera

Nak anta ank takut sgt,tp dgn ekonomi cm ni sorg kja mmg x cukup....npa la ada pengasuh y suke dera kanak2

1 Balas

jgn jadi parents yg fussy dgn pengasuh atau lambat byr, lambat amek anak, time cuti pon hantar, and so on. sbb bila buat mcm nii mmg sgt2 high chances utk pengasuh mendera anak. ye mmg ade certain pengasuh jenis parents dh baik pon still nk dera anak, x nafikan. nak2 lagi pengasuh yg muda2 xde experience ada anak. so crik lah pengasuh yg mmg ada anak atau makcik2 yg dh umur 40s above. and kalau boleh crik lah yg jaga x ramai budak or baby. bila bby ramai pon boleh buat pengasuh stress. nak2 lagi bila bby nonstop meragam, sbb ade org jenis x boleh dgr baby menangis nonstop. dia jadi stress. sbb tu boleh jadi kes cubit lah, ltk ubt batuk dlm susu lah, pukul, hentak.