BABY SEMBELIT

Najis baby sembelit kan? Baby 8 months. Ada tips tak nak bagi najis baby lembut? Dah bagi labu/buah naga/prune pun still sembelit. Kadang tak berak 3hari lebih 🥲 or susu dah tak sesuai?

BABY SEMBELIT
4 Balas

Sama lah anak saya masuk 8 bulan ni kerap pulak senbelit. Susu guna susu yg sama je dari newborn. Anak saya suka je minum air masak. Cuma dia tak suka makan buah. Buah naga dia tak minat. Buah betik lagi la sampai menangis bila bg makan. Mcm mana ye. Taktahu dah nak buat apa. Kalau 2 3 hari dia tak berak, saya bg labu. Mmg dia berak lepas tu tp najis dia mcm dlm gambar tu la

Boleh try bagi yogurt sis & banyakkan sayur hijau dalam makanan

anak kita sama sis. tak tau nak bagi apa lagi

6mo ago

Anak sis skrg mcm mana ye. Dah okay ke sembelitnya?