Baby Sembelit

Baby dah masuk 7 bulan dan kadang-kadang ja berak. Kadang selang 3,5 hari baru berak. Dah bagi makan buah, sayur pun masih susah nak berak hari-hari. Tak bagi makanan yang mendatangkan sembelit mcm pisang, bijiran. Air susu, air kosong minum ja baby#firstbaby #mommybuntu

1 Balas

baby bf ke?

4y ago

kalau awk bg susu byk dr fm, mmg baby jarang berak. Sblm mkn ank sy 3-4hari baru berak sbb 80% sy bg dia susu bdn. Skrg bila dh mkn ni susu bdn sy pn ikut drop. Sehari dlm 4kali je dpt bg susu bdn sy, so byk topup bg dia fm. Tp selagi taik dia x keras means dia x sembelit. Maybe usus dia ambik masa utk proses mknn tu. Setiap baby xsama. Janji dia x berak keras, perut pn x keras, selalu kentut n x meragam.