Najis baby

Najis baby ni normal tak... Susu fm#ingintahu #pleasehelp

Najis baby
8 Balas

tumpg mncri jwapn jg🥹. mcm mna ye tekstur njis bby yg ssuai dgn ssu fm? bby sy pn kdg njis mcm TT ni, kdg cair dri tu pn ad 😭. 4x dh tkr susu. mula2 dlu dutch bby, Karihome (sbb nk turunkn kuning,dh ok, stop yg tu..mhl..x brp mmpu klw nk bli slalu), pstu dupro, now lactogen tp bru try smlm.. tq klw ad yg sudi jwb::))

5mo ago

Saya pergi check hospital doc cakap najis mcm ni normal 😊.. Asalkan bukan cair mcm air dn tak lebih 5 kali

pantau dlu utk 2,3 hri... tp kna pstikan dia xdehirate, kna kerap susu n mnum susu ok xmuntah... kt bontot tu sapu apa² utk anti ruam lmpin sbb bila kerap berak dubur dia tu sakit

5mo ago

haah..ank sy alami skrang..dah 4 hari duk berak2 cair smpai merah sakit lubang punggung dia..ni berak cair pstu datang sakit mata plk..ubat cacing dh bagi..kena bwk pi klinik ptg nanti..risau plk sbb dia berak smlm 5 kali shari

nampak cair sikit. tp ada org ckp masih normal. mcm anak saya dulu minum lactogen berak cair hijau lumut. saya tanya yg berpengalaman. diorang ckp masih normal.

macam cirit. maybe tak sesuai susu fm. kalau normal najis takkan secair ni and tak keras.

6mo ago

tak sesuai. susu fm memang kena try & error sampai serasi. baby saya pun sama. banyak kali try & error sampai jumpa yang betul betul sesuai dengan dia

cube try dutchbaby..anak saya ok x dk cirit alhamdulillah..tp x tw la anak sis..kite cube cari sesuai ap utk dy

5mo ago

ank saya 4 bulan dh mnum dutch bby.. kmrin n harini bby jdi cirit..

sis mcm mna ngn baby sis masih cirit lagi ka?? .baby sya pun berak cirit jgak mnum lactogen

5mo ago

Alhamdulillah dah oke.. Doc ckp najis tu normal. Asalkan tk cair macam air dn bby aktif

baby berak berapa kali sehari macam ni?

5mo ago

ank sy pun mnum ducth baby pernah kna mcm ni dlm 3 hri jgk... tp msa tu dia nk beralih bulan... lpas tu dah ok

Susu x sesuai