Kulit kering dan gatal

Hi n salam semua.. nk tnya ada x mommies yg mcm sy.. kandungan msuk 19w++ tp kena jangkitan fungal, gatal dan kulit kering area kaki terutama kt betis n celah peha.. aritu 6/10/21 pergi chckup n dktr bg cream mico utk sapu kt tmpt gatal.. ada x apa2 lg cara utk kurangkan rasa gatal nie.. pls share dgn sy yer, tq mommies.. sharing is caring 😀#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

2 Balas

Hi. Salam mommy. Kalau saya masa pregnant alami kulit kering dan gatal. Saya elak guna sabun mandi antibakteria. Malah suami saya belikan lotion yang sesuai dengan dry skin. Moga sihat selalu ya mommy.

minun air secukupnya kerap mandi dan lap kering guna lotion sesuai ibu hamil/ minyak sesuai; minyak kelapa dara/ minyak zaitun