Normal ke? Tolong saya

Muntah abis semua makanan keluar sebab perut kembung. Lepas tu, saya tido sebab sakit dada. Bangun tido sakit perut pulak sebab pakai kain labuh/skirt bahagian pinggang ketat kut. Mungkin perut kembung lagi atau lambat makan. Lepas makan, sakit perut pulak rimas pakai kain bahagian pinggang ketat. Saya try pakai kain batik longgar n tak rimas la. Pakai bra pun ketat kena longgarkan lagi. Baru 7 weeks ni nampaknya kena pakai pakaian longgar. Pakai longgar ok je tapi rimas ketat sebab perut kembung kut. Normal ke perut kembung? Tak tahu macam mana hilangkan perut kembung. Sebab asyik muntah je sudah lama tak membuang air besar. Ada yang pernah berpengalaman ke? #firsttimemom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

13 Balas

Normal awak, saya dah lalui. Alhamdullilah lepas raya semakin baik keadaan. InshaAllah awak kuat eaaaa, kalau xboleh ketat2 kena longgar kan. Saya pakai jubah and dress jeeee. Tidur pun xpakai baju hahahah mudah! Nak elak dari rasa rimas. 🤣

12mo ago

sokong