Ingin tahu dn bertanya

Hello mumy2 sklian,,bla msa yg sesuai untuk start bli barang baby?dn untuk permulaan dulu pa yg prlu d beli????

3 Balas

Hi, my suggestion 6 months. I started with my hosp bag list first. Here's my list for your refference 👇. Hospital Bag BABY - extra blanket/swaddle/napkin - 1 extra towel - Newborn/saiz s diapers - Pillow - Toiletries Baby wipes Cotton buds + cotton balls (sapu alcohol dkt area tali pusat baby) Nappy cream Hand sanitizer Baby wash + lotion + oil + powder Water spray (utk tukar lampin) - Baby outfit set 1 (labour room) Towel Diaper newborn/s Longsleeve romper Receiving blanket - Baby outfit set 2 & 3 longsleeves for changing Barut/ binder (pre-order) - Baby outfit set 4 & 5 shortsleeves for changing Barut/ binder (pre-order) - Baby outfit set 6 (Going home set) Shortsleeves Hat Mitts and booties Barut/ binder MUMMY - Buku rekod kehamilan - Ic - Baju berbutang depan (untuk memudahkan penyusuan) - Kain batik - Tudung - Seluar dalam pakai buang - 3 psg stokin tebal - Breasfeeding Bra + pad - Sepersalinan Baju untuk pulang dr hospital - Maternity menstrual pad - Selipar - Towel mandi dan tuala muka - Minyak angin - Snek (kurma, kekacang, biskut) - Air minuman - Sikat rambut, getah rambut - Berus gigi, ubat gigi - Pencuci muka - Sabun mandi - Beg plastik untuk pakaian kotor Daddy - Baju - Seluar - Pakaian dalam - Toiletries - Towel Lain2 - Bekas untuk meletakkan uri.

Start dari 6/7 bulan .kalau saya prefer beli brg yg mahal2 dulu macam stroller , carseat untuk baby & tilam dia .

Bila dh 6-7bulan. Beli sikit2

5y ago

Sama2 😊