calcium supplement

hi mumy semua.. nk tanya, sy nak masuk 30week. sekarang tgn dah start kebas2. gosok gigi pun dah selalu berdarah. sy mmg tk boleh minum susu. sblm ni minum susu berperisa. tp dah stop sbb sangkut gdm. lg 2 minggu baru jumpa doc. so nk mtk suggestion supplement apa yg bagus utk tambah calcium. #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #firstmom #firstbaby #bantusharing

8 Balas

Saya suka minum susu tapi ada lactose intolerance 😂 Sebelum pregnant jeh berani minum . Dah pregnant saya cakap dgn nurse saya kalau minum susu saya cirit birit... Dia sruh saya beli pil calcium dekat farmasi kata dgn farmasi tu calcium untuk ibu pregnant. Tapi ramai suggest macam2 brand tapi saya tak sure semua supplement calcium sesuai untuk ibu preggy ke tak ...

Paling murah, obical. Bawah rm30 ada 30 biji. Dkt mana mana pharmacy ada. Dulu saya pregnant and gdm, saya makan tu je. Dietitian kata tu pun dah cukup. And saya pun takde cramp ke apa ke

Saya pun bkn jns yg mnm susu. Dr bagi Calcium carbonate..... makan 4 biji sehari...dpt 2000mg kalsium sehari.

Pergi farmasi minta calcium lactate. Sy checkup kpj, doctor kpj bagi ni je. Brand pharmaniaga

saya pun mula2 centu.. susah nk telan susu. lepastu saya beli blackmores calcium + D3.

sy ambil shaklee punya .. nasib baik xda bau pelik2 ..

cal mag d Amway punya.. alhamdulillah serasi dgn sy..

8mo ago

mkn 3 biji sebelom tdur ke? saya bli diorng ckp 3biji pg ptg mlm tpi selalu miss stu atau dua wktu. pg mmng tkmiss sbb saya mkn iron folid skli. iron folic mmng tkpernah skip. so boleh mkn 3biji trus sebelom tdur ke

brand Blackmore senang nk cari.