Awal Kehamilan

Hi mumy semua, mau tanya mumy semua, apa2 makan yang tida boleh di makan kalau d awal usia kehamilan?

1 Balas

Kalau saya kan sis,memang tiada la pantang2 makan semasa mengandung dan selepas melahirkan. Durian,nenas,sotong dan makanan yg berisiko menyebabkan keguguran org bilang saya makan juga. Dua2 anak saya memang saya tiada pantang makan. Yg penting makanan tu halal,makanan yg dimasak sepenuhnya dan sedap. Dua2 saya bersalin normal,kurang dr 5 jam. Anak saya sihat,jarang jatuh sakit. Kalau tidak sihat pun 2,3 hari sembuh suda. Yg ni pengalaman saya la. Tidak bole diikut oleh org yg suka pantang2 makan

4y ago

Kan sis. Saya ni tak suka ikut pantang2 mengarut. Selagi doc bagitau ok saya tak ada apa2 masalah nak makan apa pun. Tak dinafikan ada sesetengah makanan berbahaya utk kandungan,tp pilihan ada. Cuma jgn terlalu obses berpantang makan sebab banyak khasiat yg dr makanan2 tu semua. Akhirnya saya pun dah jumpa kawan yg sama mcm saya. Hehehe