Makan seawal 4bulan

Hi mumy semua nak tanya ada x mummy yg baby dia makan seawal 4bulan .

2 Balas

xboleh lgi yer sis. usus bby bwh 6 bulan belum matang utk hadam makanan.. nurse pon dah pesan kn. bwh 6 bulan minum susu ibu atauuu susu formula sahaja. jgn bagi baby sakit sebab cost yg awk bakal keluar kn once bby sakit lgi mahal dari beli susu formula.

12mo ago

Okay sis thnkyou info hehe

mcm awal sgt je sis. biasa dgr paling awal 5 bulan doktor bagi mkn. kalau sy x berani nk bagi mkn umur 4 bulan sbb jauh sgt jarak dgn umur 6 bulan tu,takut usus x matang lagi