berat terlebih

hi mumy semua . hr ney saya p checkup dh masuk 26minggu berat terlebeh 1kg doktor ckp .😫😫 boleh share tk uolls mkn mcm mana? nk kurangkn berat balik bagi stable. next week nk kena minum ayaq gula ney. #first_baby_10weeks #helpme

berat terlebih
2 Balas

Sy pun terlebih masa pregnant. Mkn je macam biasa. Kurangkan manis. Mkn tak perlu pun nak mkn lebih2 konon2 sebab kita berbadan dua. Salah konsep ni. Mkn ikut keperluan kita yg kita rasa cukup. Elakkan mkn berat tgh mlm. Biasa pregnant mom ni akan rasa lapar tgh mlm. Lapik je perut dgn mkn biskut kering. Sebab mlm waktu kita rehat tu proses utk pencernaan perut akan jd slow dan mungkin tak cerna habis sebab tu berat senang naik kalau kita mkn berat tgh mlm. Paling penting, rehat kena cukup. Kalau tak cukup rehat tambah pulak dgn stress, ni salah 1 faktor pertambahan berat badan

Sme la dlu.. Xder tips, cara dy mkn ikut potion mknn sihat.. X blh mkn lebih2...