Buku pink

Hi mumy . Nak tanya kandungan berapa weeks untuk buat buku pink? #ingintahu #firstbaby

11 Balas

Sy sblum buka buku merah sy refer knlik swsta untuk kepastian masa tu dah 8 week lbih sbb situ jd kukuh utk pergi KK.. Lps tu sy buat appointment KK berdekatan ataupun call nanti nurse bg tarikh dengan list untuk dibawa masa buka buku merah. Lbih baik buat awal buka buku jika terdapat ap² pihak KK dapat kenal pasti masalah.. 😊 1) 2salinan i/c suami&isteri 2) 2salinan surat nikah 3) bil api/air original (alamat skrg)-first bby 4) surat refer dr doc (pengesahan mengdung, cth scan /UPT)-first bby 5) buku merah lama(next bby) #harap dapat membantu.

Sebelum 13 minggu………..12 minggu ke bawah…tpi jgn awal sgt….xsmua klinik boleh buat awal…..nk kepastian call klinik tu…gtau awak dh brapa minggu….dah bleh buat ke blum….. Klu call x jawab…kene g klinik trus la tnya….klu nasib baik..dia buat hari tu jgk…klu nasib x baik..dia bgi appmnt je…kita balik dulu….. mcm saya dulu..aarghhh..!..pastu ckp knpa x call dulu….dah call sejuta kali x berjawab…trpksa la dtg ….aarghhh!

2y ago

saya tengah pregnant , ni anak yg ke 3 dengan nurse yang sama .. 6 weeks haritu dia da sruh saya datang buka buku pink .. maybe nurse lain2 kot

Call kk trdekat tgk.. sbb stgh kk lain2.. mcm tmpt saya ni kk bg je buka buku awal 4weeks tp sbb saya nk buat dkt klinik desa je bila call dorg sruh dtg masa dh 2bln lebih mean 8weeks ke ats lahh.. so cuba sis call dlu tmpt sis cmna..

sy td bru pegi kd untk amik tarikh app untk buka buku pink... kt kd tmpt sy ni kne buat app dlu n amik tarikh bile bleh buka buku pink.. sy dpt tarikh thun dpn.. skrg nk msuk 9week...

ikut tempat jgk sy datang2 jak terus di buat buku...masa tu 5 week...bawa 2 salinan sijil nikah, 2 salinan ic Husband & kita dengan gambar..

boleh ke kk trdekat bgtau nak booking, kalau xleh buat skrng dia bg trikh siap2 utk buat

saya 10week tk smpat buat lg sbb alahan terus sngt setiap detik nk muntah jer

2y ago

sy PON dulu alahan teruk pastu lmbt buat buku...bila nk buka buku pink misi bising dia ckp aik xkn lh xsempat buat buku lngsng...alasan sy PON MCM misi xpercaya tp Saba je waktu tu sbb nk bukak buku pink Klau x xnk gi klinik....

Sebelum week 12 sebaiknya, tp cube call kk dulu utk pastikan

9 weeks sis. Dan tak boleh lebih 12 weeks kalo tak silap

lagi awal lagi bagus