Perkembangan kepala baby

Hi mummys.. nak tanya... Pernah x alami mcm saya? Situasinya perkembangan anak saya alhamdulillah semua ok.. cumeee perkembangan kepalanya besar melebihi 2 mnggu.. cth skg saya 36 weeks tapi tumbesaran dia tu dh 38weeks (ikut scan).. jadi Dr macam x syorkan deliver normal.. nak try blh.. tpi Dr risau memandangkan kepala anak saya bsr.. boleh share x siapa2 ada pengalaman mcm saya?

2 Balas

sy xde pengalaman cuma based on ape yg awak ckp ni, nk cuba normal boleh je cuma kena standby ttbe kena czer jgk ye. sbb ape2 mmg bergantung pd bukaan n cara ibu meneran. klau bukaan dh 10cm pun mmg x lps, auto emergency czer trus

4w ago

tqsm yee atas respond.. hehe

saya time 34w, kepala baby besar 2w. saya control makan + sugar. sugar memang cut terus. bila 36w, size kepala baby dah back to normal balik. masih sempat untuk jaga makan sis. banyakkan exercises kalau nak normal.

3w ago

tqsm intann.. hehe