Perkembangan bayi 2month

Hye moms, betulkan kita tak payah nak ikut sangat baby milestone tu sbab baby perkembangan dia berbeza ikut baby tu sendiri. Currently my baby baru 2 month 16 days, dia kerap tidur. Kalau bangun just nak susu, tukar lampin, atau pun dia x selesa macam kembung perut. Saya pakaikan dia mitten sebab even kuku dah potong, dia akan cakar muka atau jolok mata dia guna jari. Tapi saya ada baca yang mitten ni x sesuai sangat untuk perkembangan bayi. Anak saya kadang2 jer saya bedung. Macam mana ye nak tahu anak kita membesar n perkembangan dia elok? 🥹#firstmom #seriusnanya #ingintahu #firstbaby

1 Balas

ya milestone baby berbeza. tapi ada yg kita perlu pantau juga. rajinkan buat pembacaan apa milestone mengikut umur baby contoh dlm apps ni pun ada ada. siap ada tulis bila perlu risau atau bawa doktor kalau baby tak capai sesuatu milestone ikut umur dia. mitten ni mmg tak perlu pun atas 2 bulan. mmg dia akan cakar muka so kita alert je dgn perbuatan dia. nanti lama lama dia pandai yg cakar muka tu sakit nnt dia tak buat dah