Nak tanya sesuatu .

Mummys, minggu ke berapa sesuai untuk buka buku pink?? Sebab sy baru masukk 7 minggu #pregnancy #1stimemom

21 Balas

saya baru semalam buka buku Pink sekarang kena book dulu baru boleh pergi.. saya semalam 8minggu 5 hari baru buka buku.. nanti sis try call klinik brdekatan utk book dia akn bg tarikh.. 😊

call kk terdekat. bagi tahu detail. nanti dorg akan bg tahu bila bole dtg. macam saya call mse 7 weeks. nurse suruh dlm 9weeks.. skg apa apa kene booking appointment.

sy buat buku pink 11 minggu.. alhamdulillah berjalan lancar.. walaupun nadi laju.. 😅, tmpt sy dia nak tgok sijil nikah ori & 2 copy surat nikah tu.. tu jer..

sebenarnya lagi awal lagi bagus untuk penjagaan rapi bayi anda ... Tapi sekarang ada jaa klinik yang nak kita bukak selepas 12 minggu macam adik saya baru ni ...

Sy comfirmkan kehamilan dia klinik swasta masa week 7. week 8 sy pegi klinik, klinik bagi tarikh utk dtg buat buku pink & pemeriksaan menyeluruh week 10.

Buku Pink seeloknya dibuka pada minggu kandungan 8-14 shj. waktu ni sesuai ditentukan EDD (masa tepat utk kelahiran anak)

Berapa minggu pun boleh sis. Sebelum 12 minggu. Tak jadi satu kesalan pun kalau buka buku pink awal sebelum 12 minggu. 🤗

Kurang pasti sis. Sebab saya sendiri pun minggu depan cukup 12 minggu baru nak buka buku pink ikut date yang KK bagi 😅

boleh pergi klinik terdekat awak..kena booking dulu sekarang..nt dorang akn bg tarikh untuk buka buku..

saya buka buku pink kemarin, 6/4/22...usia kehamilan 11 week... nurse yg bg temujnji