Halia Sebabkan bayi kuning??

Hello mummy2... Nak tanya, adakah pengambilan halia dan 'rice wine' (dengan izin) boleh menyebabkan bayi kuning (jaundice) jika bayi breastfeed??

6 Balas

Ya btl...dari pengalaman sy pun bgtu ..baby sy baru lahir x kena kuning ...hari 3 tu baru naik setelah sy bnyk minum sup halia..trs sy stop minum sup halia...baru cepat turun kuning..

jgn amik dlm kuantiti byk.. halia boleh mnyebab kn panas.. sbb tu bby naik kuning kalau bf..

Ye sb pns.. halia. Kunyit.. serai.. xbole..

ye sbb pns

Ya

ya