Bayi Memilih Puting

Hi mummy2.. Baby full bf.. Tpi nak puting kiri jerr.. Ada x mummy2 mcm tu.. Knpa erk?

5 Balas

Aha sama lah. Baby lagi suka yg kanan compare dgn kiri.klau tksilap, dua2 belah tk same rase.. Satu akan rasa manis sikit, yg lg satu mcm lemak sikit.. 😚 so maybe baby cenderung kepada satu rasa tu, tu yg dia memilih 😋

sama. anak sy dari anak first sampai kedua ni.. dari dalam pantang sampai 2tahun semua sebelah jr isap. yg sebelah lagi makin kecik 🤣🤣 sy ok saja. anak pun ok. just banyakkan minum dan makan bg susu banyak

puting ibu ada kemungkinan flat atau inverted nipple ada kemungkinan ada kesukaran utk bayi menyusu, atau flow susu utk kanan slow dan buat bayi tidak berminat.

Knpe xnk putinf knan? Mngkin puting knan xsma ngn kiri

Sama la sis..nape ntah mcm tu..bru perasan