Berat Baby

Hi mummy²... Baby 33w berat 2.1 normal x??...klau kandungan smpai 39/40w agak² lebih x 3kg??..risau baby besar😭😭

13 Balas

Sy last scan 32week brat bby 1.7kg rsau bby kcik je😢..Dah la 37week doc xscan dh..Doc ckp 40week bru rpeat scan mse tu mgkin sy dh bslin..Rsau bby xmmbsar..Nk scan kt luar bkn ade duit sgt🥺..

1y ago

Sy ank prtma ad sjrah bby kcik..Kluar 2.46kg pdhal ckup 40week,mgkin sbb kpla bby dh kt bwah,air ktuban ok n uri ade dkt kddukan sptutnya kot doc nk rpeat scan 40week nnti..Tp kbtulan smlam mse checkup tinggi rahim sy xsama usia kndungan..Sptutnya 35week tggi rhim 35cm ni jd 32cm,pstu jntung bby lju 161 jd nrse rfer doc n doc scan blik..35week brat bby pom dh 2.2kg alhamdulillah lega bla thu bby mmbsar..N tggi rhim pom doc dpt 35cm pstu jntung bby pom dh ok..Pdhal sblom p checkup sy dh mkn xthu knpe jntung bby lju..N doc pom nk rpeat scan lg 2mggu..Doc xpuas hti prut sy kcik mcm bru 24week sdgkn sy dh 35week..Klau doc nk rpeat scan lg ok la..Nk g scan sdri xmmpu kt sni 2d pom dh rm60..Xdpt tgk muka bby Atau jntina pom xpe asl thu keadaan n brat dia..