Berat Baby

Hi mummy²... Baby 33w berat 2.1 normal x??...klau kandungan smpai 39/40w agak² lebih x 3kg??..risau baby besar😭😭

13 Balas

Sy plak rsau bby kcik..32week scan bby brat 1.7kg je..Rsau bby kcik kn kne pksa bslin awl..Tp doc ckp nk rpeat scan 40week nnti mse tu mgkin dh bslin..Klau doc scan 37week ni ok skit..Ni kne scan sdri la klau nk thu brat bby n kpla bby dh msuk lluan ke blom..Scan kt luar bkn ad duit sgt🥺

Sya skrng baru 35weeks bby dah 3kg ..sbb 36 ni psrah dah admin wad klw doktor nk kluar kn baby awal sbb habis padat dh prt ni but hari ni td ada kluar darah mcm haid nifas tuh ..takde contraction lg cme keras sngt prt ni tak daya bngn just bring tlntr ats ktil je ..ni anak ke 6

Normal je. Baby saya masa 30w 1.9, weekly berat dia tambah. Now 2.5. Lain baby lain. Kalau doctor ckp normal meaning norma la tu. Sapa nak ckp kecik takpayah layan. Bukan doctor pun diaorang ni

Sy last scan 32week brat bby 1.7kg rsau bby kcik je😢..Dah la 37week doc xscan dh..Doc ckp 40week bru rpeat scan mse tu mgkin sy dh bslin..Rsau bby xmmbsar..Nk scan kt luar bkn ade duit sgt🥺..

1y ago

Sy ank prtma ad sjrah bby kcik..Kluar 2.46kg pdhal ckup 40week,mgkin sbb kpla bby dh kt bwah,air ktuban ok n uri ade dkt kddukan sptutnya kot doc nk rpeat scan 40week nnti..Tp kbtulan smlam mse checkup tinggi rahim sy xsama usia kndungan..Sptutnya 35week tggi rhim 35cm ni jd 32cm,pstu jntung bby lju 161 jd nrse rfer doc n doc scan blik..35week brat bby pom dh 2.2kg alhamdulillah lega bla thu bby mmbsar..N tggi rhim pom doc dpt 35cm pstu jntung bby pom dh ok..Pdhal sblom p checkup sy dh mkn xthu knpe jntung bby lju..N doc pom nk rpeat scan lg 2mggu..Doc xpuas hti prut sy kcik mcm bru 24week sdgkn sy dh 35week..Klau doc nk rpeat scan lg ok la..Nk g scan sdri xmmpu kt sni 2d pom dh rm60..Xdpt tgk muka bby Atau jntina pom xpe asl thu keadaan n brat dia..

saya bru scan jumaat di pakar, 31w 2.4kg, doctor kata baby besar. 36w nanti kna jumpa pakar lagi utk confirm ceaser. ttc13yrs.

sy haritu scan 32w baby 2.1kg.. nt repeat scan 36w tktau brp lak hahahhaha. susah hati jugak ni. tp rsa normal ok

1y ago

Sy risau baby lebih 3kg sis sbb sy pernah koyak kt mulut serviks 1st bby 2018..time tu bby 2.95 je.. wlaupn jarak anak hampir 5 tahun sy tetap takut...

Normal... akak saya 30 week anak dia 2kg... n then kluar2 3.5kg.... yg saya pula 30w baru 1.1kg ")

1y ago

Sebab pintu serviks sy pernah koyak time 1st baby 2018 (pendarahan mcm air paip)... berat baby xlebih 3kg pun time tu..

Saya 34w 2.1kg. Doc cakap normal. Tapi saya scan luar sebab masatuh buat 5d. Scan kk 36w semula nanti.

Dr ckp tu normal. sy masa scan 33 week pun baby dh 2.2kg.

sya 36w nanti bru scan😂last scan time 29w baby 1.5kg

1y ago

oh yke? lgi pun sy firstmom dan firstbaby😂..ha Ah btol scan luar mhl.. time tu dc mtk sruh scan detail luar sbb time scan kk tak nmpk jelas 28w anggota baby.. sy scan detail luar rm200 sbb ambk set combo😂