Overdue

Hi mummy² . Ada tak kat sini pregnant overdue? Sy due 8/12 ni. Hari ahad ? tapi masih belum ada tanda² nak bersalin. Risau nya. Ada tak yg ada mengalami pengalaman mcm sy? ?

13 Balas

Ank pertama akk pun dh nk msk 41 minggu brsalin..pd mulanya kami dh ttp kan tarik serah dr pd hari isnin..smpena kelahiran nabi..sbb baby dh lewat..air kutuban dh makin kurang..rupenya baby memang nk keluar pd hari isnin tu..subuh2 akk dh sakit perut ..g klinic..doc kata ni sakit nk bersalin hahaha..sabar je lah..so akk bersalin normal lah..

sy penah over due masa anak pertama lebih seminggu . doc bg tarikh lg seminggu pun xnk keluar , xde sakit apa2 lansung. padahal sy byk berjalan ... last2 masuk ubat ... bru la keluar ...

Tenang sis. Saya baru baca hari tu, biasa dia akan tunggu sampai 41 minggu. Kalau tak keluar jugak, ada lah cara caranya. Yg penting kena tenang. Gosok gosok perut. Cakap dengan baby.

sama la saya , due saya 8/12 jugakk . tunggu masa , esok pi check up , misi kata nk tambah lagi seminggu ☺️ baby syok duk dalam perut

5y ago

saya tak rasa apa lagi , duk tunggu jugak la tanda2 tapi belum ada tanda lagi ☺️ sis try banyak berjalan or minum air zam2 /kurma semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti 😘

sama laa. harini due saya 7/12 tapi belum ada tanda2 juga. dokter tambah seminggu lagi kalau tidak keluar2, 15hb serah diri 😣

5y ago

hrmm pelik juga sebab tak ditahan.. apa2 pun sis kalau rasa takut sangat baik pergi hospital saja.. relax and think positive ❤️ smoga dipermudahkan semuanya..

Saya due 5/12. Sampai skrg tak rasa apa. Dah pujuk baby pun taknak keluar. 10hb serah diri😫

Sy penah alami pengalmn mcm ni....sy brsaln 9 buln 7 hari...msk ubt dkt bawah

5y ago

Sakit tak time masuk ubat tu sis?

Saya time anak first...hari due tu saya serah diri...

Sye pun pnh overdue..sya bnykan bjln.

Dh bersalin ke sis? Semoga dipermudahkan

5y ago

Alhamdulilah.