baby batuk n selesema

Hi mummy semua. Pls help me..bby sy baru 14 hari. Lahir 6.09.2019..bby batuk n selesema..bila batuk bby muntah susu yg dia minum.cm mn nk bg batuk n selesema hilang..pls help me..1st time jd mummy???

2 Balas

Sis try sapukan baby dgn minyak bawang putih . Bawang putih tu sis bakar atas api dulu , pastu sis ketuk2 dlm bekas pastu tuang minyak masak sikit , pastu sis sapu dada bayi , belakang bayi , tapak kaki bayi lepas sapu tapak kaki bagi pakai sarung kaki yer , pastu sapu dekat hidung sikit .

Samaaa skrg baby dua bln lbh still batuk..dh nk dkt sbuln lbh dia btuk xhlg lg smpai munth munth hingga nk myusu pn nk telan susu tu sakit mngis nangis