Pedih Ulu Hati

Hi mummy semua! Ada cara lain tak nk hilangkan rasa pedih ulu hati? Dah makan gaviscon pun still tak hilang lagi, tak selesanya rasa nk makan pun tak lalu ?

7 Balas

Minum air suam boleh keluarkan angin kt dada.. if tgh baring, tinggikan kepala sambil minum air suam slow2. Bila da rasa nk burp2 tuu baring mengiring ke kiri. Insyaallah hilang. Elakkan baring selepas makan / makan lewat / makan makanan berangin... sy selalu pedih ulu hati even jaga makan. But these tricks works for me 😊

Gaviscon kalau boleh elak kan ye sis, takut nanti sis depends dgn gaviscon je, cuba minum air kosong atau susu atau cuba letak heatpad di bahagian yg sakit

Kena jaga pemakanan. Banyak minum air kosong. Elak makan makanan yg boleh trigger pedih ulu hati. Saya dulu kalau makan coklat pun blh jadi. So saya kurangkan

sy kerap pedih ulu hati. mg stndby susu. Alhamdulillah hilang. n bole tdo dgn tenang

sy slalu bykkn mnum air masak.. tdo mengiring ke kiri.. atau tdo dgn kaki tggikan

Kurang kan quantity mknan ng, mknan pedas.. Now saya pon kena mcm 2,dah 33w

Minum susu