Berat baby 3.5kg

Hello mummy sekalian. Baby berat 3.5kg dpt lahir normal tak? First time mum here.

3 Balas

Saya masa anak first berat baby 3.15 bole bersalin normal .. tinggi saya 151 lagi bersalin dgn x ade tenaga sbb gerak gy hospital x sempat nk mkn dan minum air ketuban dh pecah lps subuh last ii bersalin kul 2 ptg

Hello kena check keadaan mommy dengan doktor. Doktor je boleh tahu boleh lahir normal atau tidak. Tak semesti berat lebih 3kg tak boleh normal depends dengan tahap kesihatan

1y ago

Thank you mummy. Nnti check dgn doc sbb baru admit harini. Td nurse cakap baby agak besar dlm anggaran 3.5kg.

kalau tak ada apa2 masalah inshaAllah bole sis. sy tinggi 150 , berat bby 3.8kg alhamdulillah dpt normal

1y ago

semoga dipermudahkan urusan semua mudah dan lancar amiin 🤲