tapak kaki tumit sakit

Hi mummy... saya dh bersalin 5 bln... tapak kaki tumit sakit sangat... dh byk kali urut... tengah mkn supplement calsium lg... Susah nk berjalan... ada petua x mummy's...

1 Balas

untuk saya kaki sakit. bahagian atas, bukan tumit atau tapak kaki. lepas saya ambil iron tablet 200mg yang kk bagi tu dua, sakit kaki kurang dan hilang dah. 2.saya jugak tukar kasut yang selesa /tukar tumit support dari guardian. 3.saya pakai stokin berbulu dan tidur. 4.letak bantai kecil di antara dua kaki bila tidur belah kanan /kiri. kaki bengok sampai atas sikit. selari dgn pinggang lepas 4 step ni, tak sakit kaki dah. walaupun sometimes tak letak bantal dgn 4 step ni.. tak sakit kaki dah.

3y ago

sy dah 3 bln bersalin.. tumit tetap sakit.. seperti mcm ter pijak batu.. ada yg bgtau.. masalah berat bdn.. ada yg bgtau masalah Rahim.. tp selepas pembedahan buang Rahim.. lagi terasa sakit.