SAKIT TAPAK KAKI DAN BAHAGIAN TUMIT

Hi semua, saya pregnant 23wks now and kerap sangat sakit bahagian tapak kaki especially area tumit. Sakit sangat sangat terutama bila nak tidur, bangun tidur dan jika saya banyak berjalan. Saya memang minta husband untuk urutkan bahagian tapak kaki dan sometimes minta husband pijak tapak kaki. Tapi tadi saya ada terbaca untuk tidak berurut bahagian tumit. Saya jadi risau pula takut ada apa apa effect pada baby😭😭 Ada tak ibu ibu yang berpengalaman sakit tumit sebelum ni, and ada effect apa apa ke pada baby? Takutnyaa ya Allah😭#ingintahu #pleasehelp

2 Balas

normal..kn baby makin besar kita pun makin bertmbh berat nk bawa bdn n baby..saya pun sll minta urut kaki dgn husband..blh urut kaki tpi picit2 jalah hehe sakit kaki n tumit tu normal jgn risau baby pun okey tu

2y ago

thank you sis sudi respon

sapu mnyk bole je. sy sllu sapu mnyk kelapa dara. alhamdulillah ok lpstu

2y ago

thank you sis. mengandung ni macam macam masalah timbul😭