Hari ni saya da 36w5d, tp bby da 3.4kg..saya xde gdm..sy kne bersalin 37w nnt..sbb bby besar..🥹

Mummy pernah Jd mcm saya x.. #risau

4 Balas

sy pun risau jugak, doc ckp kalau anak first memang dia try bagi sy bersalin normal dulu, tp mslhnya kepala bby sy dah 10cm sama size dgn maximum bukaan cervix tu. Maybe akan guna forceps utk tarik baby.. 😭

ada je sis. kawan sy mcm sis. tkpelah asalkan baby selamat. semoga dipermudahkan urusan ya

Sy pun baby besar dari usia kandungan. Tunggu next checkup apa kata doktor.

nak Tanya puan , Kalo macam Tu kena induce dulu atau operation Caesar ?