Due date 18/06

Hi mummy, normal ke sekarang akan kerap rasa pedih ulu hati? Tanda tanda sakit dekat bawah belum ada lagi. Cuma rasa ngilu jela sebab kepala baby dah kebawah. Tapi pedih ulu hati tu memang akan sentiasa rasa ke? Lagi lagi kalau tidur mengiring sebelah kanan. Kalau sakit tu datang, kena ubah posisi ke kiri atau menegak bagi hilang sakit. Tu pun jenuh nak pusing badan hahahahah. Sakit dia tu Ya Allah pedih sangat. Normal ke macam ni? Atau ni tanda tanda baby nak keluar dah? Atau nak kena pergi hospital? 37w3d ❤️

2 Balas

hi mummy.. sama lah due kita 😊 saya last week kerap rasa pedih ulu hati kalau ada makan pedas atau oily, saya minum susu saja kalau berasa pedih ulu hati . sekarang dah takda rasa pedih ulu hati dia hilang sendiri agaknya 😅 tapi kerap juga minum air kosong

Better mengiring kiri. Kepit bantal di peha ke betis. Tu postur baring/tidur paling bagus semasa hamil. Kerap buat slow walk utk legakannya pedih ulu hati.